Citeste postarile Pawn Cars

Blog-ul nostru

Toate postarile
HYUNDAI NEXO – AUTOVEHICULUL ELECTRIC CU CELULE DE HIDROGEN

NEXO este SUV-ul electric cu celule de combustibil (FCEV – Fuel Cell Electric Vehicle) din a doua generație. Acesta este produs în Ulsan, Coreea de Sud, cu peste 6.000 de unități fabricate anual în 2019 și 2020.


NEXO întărește angajamentul Hyundai pe termen lung pentru o mobilitate mai curată. NEXO emite numai vapori de apă în urma reacției chimice dintre hidrogen și oxigen, reacție care generează electricitate. NEXO oferă o autonomie de conducere de până la 666 de kilometri, conform WLTP, precum și un timp de reumplere mai mic de cinci minute.

Înainte de NEXO, Hyundai investise în tehnologia celulelor de combustibil cu hidrogen de mai bine de două decenii. Hyundai a introdus primul său vehicul electric cu pilă de combustibil la începutul anilor 2000, acesta fiind prototipul SANTA FE FCEV. Hyundai a fost primul producător de mașini care a comercializat hidrogen și a produs în masă un model FCEV odată cu lansarea în 2013 a lui ix35 Fuel Cell. Iar cinci ani mai târziu a fost lansat NEXO.


Alte modele Hyundai care folosesc hidrogenul ca și combustibil

Anul trecut, Hyundai a adus pe piața camionul electric XCIENT Fuel Cell. Modelul are o celulă de combustie montată în locul motorului diesel de la camioanele convenționale. Cele 6 rezervoare de hidrogen (32 kg cumulat) sunt plasate în spatele cabinei. Motorul electric (476 CP, 2.237 Nm) este montat pe șasiu, în apropierea punții spate.


XCIENT Fuel Cell are o masă maximă admisă de 19 tone (sarcină utilă brută de 10 tone și netă de 7 tone), până la 34 de tone în combinație. Autonomia modelului este de aproximativ 400 km.

Recent, Hyundai a predat autobuzul Elec City Fuel Cell către doi operatori de transport din München. Sistemul său care folosește o cantitate de hidrogen ce poate oferi mai mult de 500 de kilometri de autonomie. Autobuzul alimentat cu hidrogen este acum testat în Europa.


Citeste


CÂTE AUTOVEHICULE ELECTRICE SUNT, DE FAPT, ÎN ACEST MOMENT ÎN ROMÂNIA

În România statisticile arată o creștere semnificativă de la an la an a numărului de autovehicule electrice vândute.Rezultatele de vânzări indică o orientare clară către unul dintre cele mai nepoluante şi sustenabile mijloace de transport, la fel cum se întâmplă în lumea întreagă.


Numai în luna iulie 2021 au fost înmatriculate peste 330 de autoturisme electrice noi în țara noastră, iar cifrele la nivel național arată că sunt în circulație aproximativ 7.500 de vehicule electrice.

Autovehicule electrice le vor domina pe cele cu motoare cu ardere până în 2030

Un sondaj efectuat în Germania și alte douăsprezece țări europene arată că majoritatea europenilor cred totuși în revoluția electromobilității. Aproximativ 70% dintre europeni sunt convinși că sistemele de propulsie alternative vor domina motoarele cu ardere până în 2030. Germanii sunt încă ceva mai sceptici decât majoritatea vecinilor europeni: șase din zece cred că vehiculele electrice vor domina drumurile.

Europenii sunt în mare parte de acord cu privire la motivele pentru care încă se pronunță împotriva achiziționării unei mașini electrice. Pe primul loc este prețul, urmat de numărul de stații de încărcare. În Germania, situația este diferită: aici, în principal, tipurile de baterii descurajează potențialii clienți să cumpere o mașină electrică. Pe de altă parte, prețul este doar al treilea factor în ordinea importanței de care se ține cont la alegerea unui vehicul.

În ceea ce privește diferitele sisteme de acționare, aproximativ o treime dintre europeni consideră că vehiculele 100% electrice vor domina șoselele în 2030. În schimb, 27% văd mașinile hibride în frunte. Cu toate acestea, comparând câteva țări, există un dezacord: în timp ce mai mult de jumătate dintre francezi și români cred în mașinile 100% electrice, doar aproximativ un sfert dintre germani le împărtășesc opinia. Locuitorii din Republica Cehă, Danemarca, Polonia și Italia, este foarte probabil să susțină tehnologiile hibride.

Numărul de mașini electrice care rulează pe șosele este în creștere

45% dintre germanii care intenționează să cumpere o mașină preferă una hibridă, electrică sau alimentată cu hidrogen. Disponibilitatea de a cumpăra o mașină electrică s-a triplat în Germania începând cu anul 2019. Cu toate acestea, interesul pentru mașinile electrice este cel mai mare în Italia. Aici, 66% ar dori să conducă următoarea mașină cu alimentare electrică.


Citeste