Inapoi la toate postarile

5 SFATURI ULTILE DESPRE CUM SA ITI PREGATESTI MASINA PENTRU IARNA

Anotimpul rece bate la ușă, motiv pentru care trebuie să ne asigurăm că mașina pe care o conducem va funcționa in parametrii normali, chiar dacă va fi supusă unor temperaturi negative, cu mult sub zero grade. Este recomandat sa planuiesti din timp toate schimbarile necesare pentru o buna functionare a vehiculului, pentru ca vremea urata sa nu te surprinda. Iată, așadar, câteva sfaturi care te vor ajuta să ai o mașină funcțională pe timp de iarnă.


1.  Monteaza e masina anvelope potrivite.


Este cunoscut faptul ca masinile nu au voie sa circule fara sa fie corespunzator echipate pentru iarna. In prezent, din punct de vedere legal, sunt acceptate pentru sezonul rece doua tipuri de cauciucuri: cele de iarna si cele all season. Ambele trebuiesc montate odata ce temperaturile scad sub 7 grade, pentru ca ofera o aderenta mai buna in cazul conditiilor meteo nefavorabile. 


2.  Verifica Antigelul.


Antigelul este lichidul care protejeaza motorul si radiatorul. Lichidul antigel se schimba o data la doi ani maxi, deoarece, in timp, punctual de inghet al acestei substante se schimba si este posibil sa nu mai fie efficient. Se recomanda ca nivelul si calitatea lichidului sa fie verificate cu motorul rece.


3.  Bateria.


Din cauza conditiilor meteo nefovorabile, masina are nevoie de o baterie cu un amperaj corespunzator, pentru ca ea este solicitata si poate pierde pana la 50% putere. Cel mai indicat este sa nu pornesti masina cu casetofonul deschis sau cu farurile pornite, pentru a nu lua din puterea necesara pornirii.


4.  Lichidul de parbriz.


Iarna se foloseste un tip de lichid de parbriz care sa nu inghete. Recipientul trebuie folosit in timpul verii si inclocui cu cel care rezista la temperature mai mici de -20 grade Celsius.


5.  Verifica sistemul de climatizare.


Sistemul de climatizare al masinii este foarte util in sezonul rece, dat fiind faptul ca produce caldura in interiorul acesteia si contribuie la confortul sofatului, dar are in acelasi timp si o importanta majora in dezaburirea parbrizului, lunetei si a geamurilor oglinzilor, pentru sporirea vizibilitatii.


In plus, nu uita sa ai in portbagaj cateva ustensile si unelte care te ajuta sa ai grija de masina ta pe timpul ierni, cum ar fi racleta pentru geamuri, lopata pentru zapada, dar si cabluri de alimentare pentru current, in cazul in care bacteria devine nefunctionala. Pentru un grad mai mare de siguranta in timpul condusului, echipeaza masina cu lanturi derapante. Un sfat foarte important pe care ar trebui s ail urmezi este sa pornesti masina timp de cateva minute inainte sa pleci la dru pentru ca motorul sa se incalzeasca.


Nu lasa iarna sa te surprinda. Echipeaza-ti masina cu articole de calitate!

#masini; iarna; utile; sfaturi; anvelope;